Colostrum voor jonge dieren

Gepubliceerd: 06/24/2016 14:10:46
Categorieën: Blog Rss feed

De eerste moedermelk van zoogdieren is heel bijzonder. We noemen deze melk colostrum. Deze colostrum wordt vlak voor de geboorte aangemaakt en verschilt duidelijk van gewone melk. Het is wat dikker en geliger en het zit vol belangrijke eiwitten die cruciaal zijn voor een pasgeboren dier. Er zitten wel 90 verschillende stofjes in die een heilzame werking hebben. De antistoffen zorgen voor passieve immuniteit en groeifactoren stimuleren de ontwikkeling van het darmstelsel. Zo helpt de colostrum het jonge dier te beschermen tegen negatieve omgevingsfactoren.

Jonge dieren die een slechte start hebben in het leven, en met de hand moeten worden (bij)gevoerd, kunnen veel baat hebben bij extra colostrum. Daarom adviseer ik om alle jonge moederloze zoogdieren wat colostrumpoeder door de melkvoeding te doen. Kittens geef je bijvoorbeeld een mengsel van 1/6 deel Col-O-Cat en 5/6 deel kittenmelk. Voor puppies is er Col-O-Dog.

Als je de colostrum als bijvoeding geeft, en het diertje ook melk bij de moeder drinkt, kun je de colostrum eenvoudig aanmaken met een beetje water. 

Maar hoe zit het met andere diersoorten? Gelukkig is colostrum niet soort-specifiek. Koeienbiest kan je dus ook aan een schaap, rat of een konijn geven. En ook dan heeft het een gunstige werking op de darmen en het afweersysteem. Colostrum Therapie is een algemeen middel dat geschikt is voor alle zoogdieren. Maar let erop dat niet alle diersoorten de lactose in de colostrum kunnen verdragen.

Gelukkig is het lactose-gehalte in de colostrum therapie vrij laag in verhouding tot andere merken. En dat vind ik ook zo mooi aan de producten van sanobest. Het is gemaakt van echt goede biest; gemolken binnen 12 uur na de geboorte van het kalf. Daardoor is het eiwitgehalte en de hoeveelheid goede voedingsstoffen veel hoger dan bij andere merken. En dat maakt een groot verschil!

De colostrum is te koop bij SanoBest®. Maar je kunt het ook gemakkelijk samen met melkpoeder, speentjes en andere benodigdheden bestellen op https://shop.melkvoordieren.nl.

Met vriendelijke groet,

Angela Kramer
Melk voor Dieren

Deel dit bericht